Filed Under — Знаеш ли?

Героите

Мистерията Дукадам

duckadam-1.jpg

Дукадам с трофея

Западната преса разказва, че вратарят си е уредил от президента на Реал Мадрид (признателен му, за това че е лишил вечният враг, Барселона, от първа купа на КЕШ) чисто нов, последен модел Мерцедес. Нико Чаушеску – Валентин го е повикал и след отказ от страна на вратаря да даде колата си, му счупва пръстите на двете ръце. Други разкази отричат всякаква връзка на Валентин в историята. Бъльони, негов “адвокат“ : “Доста е изнервящо, знаете ли. Пълна тъпотия е да мислите че Дукадам е бил насилен. Всъщност истината е, че се е подхлъзнал, паднал и наранил тежко ръцете си, по време на лов в планината. Трябвало е дори да се изпрати хеликоптерът на президента за да го спасят.“. Истината е че Дукадам, на 27 години, с обещаваща международна кариера, ще бъде видян на зеленият килим, във втора румънска дивизия, едва години след прословутият финал в Севиля.

duckadam-2.jpg

Героят на финала

Друга история разказва, че му е открито нарушено кръвоснабдяване на дясната ръка. По едно време лекарите обмислят и най-лошия вариант – да я ампутират. Болестта тръгва и по другата ръка. Така се налага серия от тежки операции. За една от тях в клиниката го откарва с личния си „Мерцедес“ синът на диктатора Николае Чаушеску.

Каквато и да е истината, поне едно е ясно, Дукадам ще остане в история като единственият вратар спасил 4 дузпи във финал от КЕШ и изпратил първият балкански отбор на върна на Старият континент.

Вотро, другият “играч“ на мача

vautrot.jpg

Реферът Вотро

Другият “герой“ на мача несъмнено е френският арбитър Мишел Вотро. Мъжът в черно със спорното си съдийство се оказва национален герой в Румъния. По-късно разказва пред френските медии : “Всички усещахме че за каталунците мачът е просто една формалност. От друга страна, румънските управници ни поставиха под напрежение, защото мислеха че ще ги прецакаме. Процедурата е класическа.“. Още по-странно, бившият международен арбитър, разказва за срещата си със стар приятел : “Спомням си че бях съдия на мач на Панатинайкос, в който не отсъдих дузпа за гърците. Президентът на гърците беше бесен. На полувремето идва в съблекалнята, взима едно порт-манто и го сгъва пред очите ни, обещавайки че ще направи същото и с нас. Малко се уплашихме, защото го бяхме видели по-рано да си играе с револвер в ресторанта. В денят на финала в Севиля, кого мислите че видях покрай терена? Същият този човек, бил един от главните спонсори на румънският отбор. След спечеленият финал, румънците отидоха да отпразнуват във вилата на богатият грък.“.

Остави коментар

*

KingFootball.info 2009. Theme by Web Hosting Yes and Premium Wordpress Themes