Filed Under — Знаеш ли?

За да се добере до златната перла начините са известни за всеки мениджър: рапорти от съгледвачи, разговори в съблекалнята, мнения на бивши съотборници, видеозаписи, статистики. Съществуват специализирани консултантски фирми, които продават на отборите такъв вид информация.

football-manager

Футбол Мениджър

В неуморното търсене на млади и талантливи футболисти, мениджърите прибягват и до по-драстични мерки като например… видеоигрите. Сигурно сте чували за известната футболна симулация ”Football Manager”. Тази игра предлага огромна база данни с играчи от всички краища на света (около 400 хлд. играча) със всевъзможни статистики за всеки играч, както и оценки за футболните и личните му качества. Поредната придобивка на новата мода е 23-годишния сръбски защитник на Ница Неманя Пейчинович. Докато се подвизава в сръбското първенство и играе година след година под наем, в другия край на континента, Джонатан Белан, съгледвач за Ница, играе известната футболна игра и се натъква на доста интересен футболист след което решава да го потърси и да уреди среща. В момента сръбският защитник е несменяем титуляр в защитната линия на отбора от лазурния бряг, а пред него стой несъмнено доста добро бъдеще.

Легендата разказва, че Уейн Рууни и Ариен Робен са били открити още на 17 години чрез видеоиграта. Известно е, че Евертън използва услугите на играта, още от 2009, за да подбира играчите си, така можем да споменем белгийския полузащитник Маруан Фелейни и португалския нападател Жоао Силва.

Майлс Джакобсон, президент на ”Сега” (издателя на ”Football Manager”), разказва: ”Наскоро, при мен дойде агент на играч за да ме поздрави. С помощта на играта, неговото момче си е повишил стойността за по-малко от година. Младият южноамериканец току-що подписал доста изгоден договор с голям испански клуб.”. Става дума всъщност за бразилеца Кейрисон, подписал в Барселона за 14 млн. евро през 2008, от тогава се подвизава като преотстъпен играч в различни отбори: Бенфика, Фиорентина, Сантос. С големи крачки се доближаваме към лимитите на този метод.

Остави коментар

*

KingFootball.info 2009. Theme by Web Hosting Yes and Premium Wordpress Themes